Політвернісаж

Україна рахуватиме види ґендерів за Стамбульською конвенцією

Відтепер у нашому законодавстві фактично визначені види ґендерів. Їх народний депутат 8-го скликання Дмитро Лінько пропонує вивчити, щоб не порушувати Стамбульську конвенцію, яку сьогодні ратифікувала Верховна Рада.

1. Agender – людина в принципі відмовляється застосовувати до себе категорію ґендеру (але це не означає безстатевість).
2. Androgyne – андрогін (відразу не скажеш, жінка або чоловік) або гермафродит (володіє статевими ознаками обох статей).
3. Androgynous – і жіночний, і чоловічий (внутрішньо, по відчуттях).
4. Bigender – відчуває себе в різний час то чоловіком, то жінкою.
5 Cis – латинськ. “Перед-“, тобто “Недо-” (без неґативної конотації) – транссексуали, знаходяться в стадії переходу або до жіночого, або до чоловічої статі. По-простому – чекають операцію, проходять гормональну терапію. До перехідним ґендер в зв’язку з цим ставляться cis female і cis male
6. FTM – жінка, хірургічно прийняла вигляд чоловіка MTF – чоловік, хірургічно, зовні, який прийняв вигляд жінки
7. Gender Fluid – нестійкий ґендер. Не ототожнює себе з чоловічою або жіночою статтю, а періодично відчуває себе то чоловіком, то жінкою, або особою без статі, або обох статей відразу. Це може виявлятися в тому, як людина одягається, висловлює і описує себе.
8. Gender Nonconforming – це поведінка або ґендерний вияв людини, які не збігаються з усталеними в конкретному суспільстві ґендерними нормами.
9. Gender Questioning – стать, що залишається під питанням.
10. Gender Variant – стать, що допускає кілька варіантів.
11. Genderqueer – свій особливий ґендер (у визначенні плутаються навіть ті, хто себе таким чином описує).
12. Neither, Neutrois – не приймають ні одну з двох традиційних статей. Це близькі до аґендерів “нейтральні” варіанти. Тут є важливий нюанс – сюди можуть відносити себе інтерсекс-люди (гермафродити), чия анатомічна стать первісно не визначена.
13. Non-binary – заперечує систему двох статей.
14. Other – инше (цим можна описати взагалі весь рух поділу людей на 300+ ґендерів).
15. Pangender – загально статевий (це суперпозиція, сума всіх наявних і ще не певних ґендерів – дуже зручно). Ці люди можуть заводити романтичні і сексуальні відносини з ким завгодно – всі 300+ ґендерів будуть прийнятні.
16. Two-spirit – або “бердаші” – люди третьої статі в культурі різних племен індіанців Північної Америки, тобто представники одної біологічної статі, які беруть ґендерну ідентичність иншої.
17. Anongender – не знаю, якого я ґендеру. І ніхто не знає.
18. Cavusgender – ґендер, мінливий при депресії. Можна уточнити, в якій саме: cavusboy, cavusgirl і т.д.
19. Zodiacgender – термін для ґендерів, будь-яким чином прив’язаних до знаку зодіаку.
20. Aesthetgender – ґендер, який базується на естетиці.
21. Affectugender – ґендер, що залежить від настрою.
22. Digigender – цифровий ґендер: вірус, mp3, .txt і т.д.
23. Egogender – індивідуалістичний ґендер. Найважливіше в ньому – “я”. Тому замість “ego-” можна підставити власне ім’я!

Світлина: УНІАН

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *