Арена

У Чернівцях продовжили традицію знесення пам’ятників, встановлених окупантами

У Чернівцях знесли пам’ятник червоноармійцю з постаменту. Однак нищити його не збираються.

Про це повідомили на Telegram-каналі Чернівецької міської ради.

“Довше “возилися” з документами. Всього за годину зняли пам’ятник червоноармійцю з постаменту на Соборній площі. У жодному разі нищити його не будемо. Натомість перемістимо туди, де йому місце”, — ідеться в дописі.

Як зазначають, демонтажу передували публічні консультації, тож влада “врахувала думку кожного, хто готовий був нею ділитися”.

“Тоді абсолютна більшість просила забрати пам’ятник — це ми й зробили! Також частина просила створити умовний “парк тоталітаризму” чи “парк нацизму” й перемістити солдата туди”, — додали в міськраді.

Натепер місцева влада працює над цією ініціативою з Мінкультури.

“Наостанок. Що ж буде замість солдата — також вирішуватимемо всі разом, але вже після нашої перемоги”, — додали в пресцентрі.

Нагадаємо, що в Переяславі Київської области знесли монумент, присвячений 300-річчю так званого “возз’єднання” України з Росією. Пам’ятник демонтували за рішенням громади й органу місцевого самоврядування.

Раніше в Миколаєві, Чернігові й Тернополі знесли пам’ятники російському поету Алєксандру Пушкіну.

Крім того, у Харкові знесли пам’ятник князю Алєксандру Нєвскому на вулиці Академіка Павлова, а також пам’ятник радянському маршалу Георгію Жукову.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *