Арена

Народного депутата підозрюють у заволодінні землею площею понад 320 гектарів

Національне антикорупційне бюро України повідомило про підозру народному депутату України IX скликання у заволодінні земельними ділянками площею понад 320 гектарів.

Як інформує пресслужба бюро, також підозру повідомили екскерівнику головного управління Держгеокадастру однієї з областей, колишньому директору держпідприємства та директору приватного підприємства.

Їхні дії кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

За даними слідства, у 2016-2019 роках народний депутат України, маючи вплив на службових осіб управління Держгеокадастру однієї з областей, розробив схему заволодіння земельними ділянками загальною площею 323 га, які перебували у постійному користуванні держпідприємства. Відповідно до задуму, директор цього підприємства мав відмовитися від права користування землею. Після цього керівник ГУ Держгеокадастру області видав земельні ділянки наперед визначеним фізособам, які згодом продали їх компанії, підконтрольній організатору схеми. Внаслідок цих дій державі заподіяно понад 123 млн грн збитків.

У НАБУ прізвища народного депутата не уточнюють, але, за даними джерел видання «Українська правда», йдеться про Роберта Горвата (група «Довіра»), який у 2019 року обрався до Верховної Ради на Закарпатті.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *