Політвернісаж

Підготувати поляризоване суспільство до “компромісних рішень”…

Українець віком 25-60 років без інвалідності та купи дітей має дуже простий вибір:
– визнати себе дебілом;
– визнати себе падлою.

Поганий вибір. І для людини, і для суспільства. Бо обидві відповіді сприятимуть розмиванню табу. Воїн скаже собі: так, я дурень, який воює за весь мирняк до смерті чи інвалідності – я маю моральну індульгенцію на зараз і на потім. А той, кого називають ухилянтом, скаже собі: ок, я – падла, мені вже обліко морале не втрачати.

Обидві сторони зневажатимуть одна одну. А мета проста: підготувати поляризоване суспільство до однакових «компромісних рішень». Бо представники одного полюсу мають сказати «нах мені цей б…й цирк», а представники протилежного – «аби мене оминула чаша ця».

І той, хто це робить, чудово усвідомлює, що він робить та навіщо. Хоча частина людей, які беруть участь у «протягуванні рішення» – депутати, частина генералітету – можуть дійсно не усвідомлювати суті через обʼєктивну інтелектуальну обмеженість.

P.S. Всі мантри типу «демобілізації під час війни не буває», «нема ким замінити» et cetera – просто сурогати для тих, хто боїться визнавати сувору реальність.

Ірина Костюченко, літераторка

Фото з мережі

Мову ориґіналу збережено

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net.

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *