Арена

ЗСУ вже на “розпинає” дітей, а просто “розстрілює”: нові перли роспропаганди

Україна попередила ОБСЄ про фейк Росії щодо вбивства дитини нібито українськими військовими.

Як повідомляє пресслужба ТКГ, Київ відзначає, що російською стороною будь-яких доказів (фото або відео, фрагменти вибухового пристрою, точні координати, час і місце події, персональна інформація про жертви, характер отриманих поранень і т.д.) про причетність до події української сторони надано не було .

Більш того, Олександрівське знаходиться на значній віддаленості: 15 км до лінії розмежування і 30 до позицій української армії, що ставить під сумнів можливість використання на такій відстані БПЛА.

“Беручи до уваги безпідставність звинувачення, українська сторона категорично заперечує свою причетність до того, що трапилося. Підрозділи ЗСУ суворо дотримуються режиму припинення вогню, в тому числі і заборони на використання будь-яких видів літальних апаратів. З огляду на вищевикладене, УС СЦКК звертається до Місії з проханням ретельно перевірити викладену вище інформацію з метою встановлення істини та поінформувати про результати”, – заявила українська сторона.
Реклама

Російські ЗМІ активно поширювали новину про загибель дитини в смт Олександрівське (окупована територія) в результаті нібито удару українського безпілотника. Однак свідки вже заявили про нещасний випадок: дитина загинула від вибуху міни, яку знайшла у гаражі. Більш того, Олександрівське знаходиться на відстані 30 км від українських позицій – жоден безпілотник ЗСУ просто не зможе туди долетіти. Тим часом у Путіна відкрито підтримали фейк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *