Арена

Україна не отримує достатньо американської зброї через Єрмака, – Спартц

Андрій Єрмак має піти у відставку і не грати в політику у такий скрутний час.

Таку заяву зробила членкиня Палати представників США, конгресвумен українського походження Вікторія Спартц.

“Замість того, аби визнати свою армію та почати загальнонаціональні зусилля для її підтримки, Київ фактично на чолі з Андрієм Єрмаком грає в політику. Крім того, Київ, схоже, має гроші на реконструкцію другорядної інфраструктури, але не має грошей на підтримку солдатів, наприклад, на давно обіцяне житло для бійців АТО”, – написала політик на своєму сайті.

Вона зазначила, що відвідала свою батьківщину, зустрілась з цивільними людьми та з бійцями в окопах. Була вражена мужністю українських воїнів, які не мають наміру здати свою землю. Однак помітила вона і деякі загрози.

“На жаль, замість того, щоб розвіяти побоювання, які я порушила минулого тижня, пан Єрмак розпочав наклепницьку кампанію проти мене. Багато американців і європейців вже давно відчувають серйозні побоювання з приводу Єрмака. Якби пан Єрмак був державним діячем, як людина із без того сумнівною репутацією, він би подав у відставку цієї зими, коли запевнив українське керівництво в тому, що жодного нападу з боку Росії не станеться, що знизило готовність України. Однак ніколи не пізно вчинити правильно”, – заявила Вікторія Спартц.

І додала, що свої побоювання вона висловила не “заради політичної вигоди”, а через відсутність нагляду за наданою Україні зброєю, яка є “фактором, що сприяє затримкам, тоді як належний нагляд та логістика лише збільшать швидкість та ефективність”.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *