Арена

Міносвіти опитає батьків українських школярів

Міносвіти планує найближчим часом оприлюднити результати фахового опитування батьків на тему дистанційного навчання у школах.

Раніше освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявив, що 62,5% українських батьків обрали для своєї дитини дистанційну форму навчання.

«Оприлюднені освітнім омбудсменом Сергієм Горбачовим дані за підсумками «опитування» батьків стосовно бажаної форми навчання їхніх дітей у новому навчальному році не є репрезентативними. Про це зазначає і сам омбудсмен», – заявили у міносвіти та додали, що професійне опитування учасників освітнього процесу із різних питань на постійній основі проводить Державна служба якості освіти України.

Зокрема 8 серпня служба завершила опитування щодо готовності до початку навчання з 1 вересня 2022 року, участь у якому взяли близько 100 тис. учасників.

«Нині фахівці ДСЯО завершують обробку та узагальнення результатів, які найближчим часом будуть оприлюднені. На відміну від «опитування» Офісу освітнього омбудсмена, моніторингові дослідження ДСЯО здійснюють із чітким дотриманням методологічних, методичних та організаційно-технічних процедур, аби отримати достовірні соціологічні дані. Саме тому результати опитувань і моніторингів Державної служби якості освіти є репрезентативними», – запевняють у міністерстві.

При цьому в МОН додали, що не будуть коментувати чи роз’яснювати оприлюднені результати «опитування» Офісу освітнього омбудсмена.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *