Арена

“Країну нових можливостей” Зеленського будують кадри Януковича

Кадри колишньої “регіоналки” Богатирьової, яку підозрювали у розтраті державних коштів, зїявились у МОЗ.

Колишня очільниця Управління державних цільових програм та державних закупівель МОЗу за керівництва Богатирьової Галина Довганчин з кінця минулого року має вплив на роботу тендерного комітету та процес міжнародних закупівель ліків, повідомляють журналісти “Схеми”.

За часів керування закупівлями МОЗ Довганчин причетна до низки скандальних закупівель. Наприклад, закупівлю “швидких” за мільярд гривень за завищеною ціною. Чи закупівлю ліків для онкохворих, якої насправді не було. Тоді вона як одна з відповідальних за цей напрямок запевняла: тендери “йдуть у поточному режимі”.

Журналісти в березні зафіксували, що Довганчин часто відвідує центральний офіс міністерства.

За словами колишньої очільниці Директорату стратегічного планування та євроінтеграції МОЗ Ірини Литовченко, нині Довганчин займається тим же тендерним комітетом і міжнародними закупівлями:

“Зараз Галина Довганчин вносить свої корективи до тендерного комітету, а також до постійної робочої групи, яка супроводжує міжнародні закупівлі, формує перелік тих препаратів, які закуповує держава на тендерах. Забирає звідти людей, які прийшли в міністерство за часів Уляни Супрун, і переформатовує, додає туди якихось інших людей, для того щоб мати безпосередній вплив на ті торги, які будуть зараз відбуватися”.

Сама Довганчин стверджує, що відвідує МОЗ як директор державного підприємства “Нове життя”. Але це підприємство підпорядковане Міністерству економічного розвитку і торгівлі.

Галина Довганчин як профільний посадовець наприкінці 2013 року відстоювала ринковість ціни закупівлі “швидких” на загальну суму близько мільярда гривень. 2014 року було встановлено, що ціну на медобладнання для цих “швидких” обраний МОЗ постачальник завищив усемеро, повідомляють “Наші гроші”.

Нагадуємо минулорічну інавгураційну промову президента Володимира Зеленського у стінах парламенту 20 травня.

“І моє обрання доводить: громадяни втомилися від досвідчених, системних, надутих політиків, які за 28 років створили країну можливостей.

Можливостей “відкатів”, “потоків”, “дерибанів”.

Ми збудуємо країну інших можливостей”, – казав тоді Зеленський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *