Арена

Суддю Тупицького можуть примусити повернутись в Україну

Подільський районний суд Києва ухвалив рішення про заочне взяття під варту ексголови Конституційного суду Олександра Тупицького. Офіс генпрокурора має намір розпочати процес екстрадиції.

Як повідомляють «Схеми», Тупицький після початку повномасштабного вторгнення військ Росії в Україну в лютому цього року разом із родиною переїхав на захід України, а згодом виїхав до Відня.

В Україні Тупицького обвинувачують у вчиненні низки кримінальних правопорушень проти правосуддя – зокрема, у завідомо неправдивих показаннях, поєднаних зі штучним створенням доказів захисту, підкупі свідка з метою відмови від дачі показань.

Журналісти «Схем» звернулися до Олександра Тупицького з проханням про коментар.

Він повідомив, що його адвокати на засіданні заявили відвід судді – через те, що, на думку Тупицького, на неї «відбувається вплив».

«Також підставою відводу було те, що суддя ухвалила рішення про оголошення мене в розшук, де в ухвалі вбачаються ознаки службового підроблення вказаного документа, і я звернувся з заявою про реєстрацію злочину у відношенні судді за ст. 366 КК України. До цього часу рішення про реєстрацію не ухвалено органами ДБР», – зазначив він.

І додав: «Достовірно знаючи про місце мого перебування, де я перебуваю тимчасово і не переховуюся, суддя не тільки не викликає мене в судові засідання, але й не повідомляє взагалі про рух справи. А найголовніше, що суддя взагалі проігнорувала порядок розгляду відводу та на свій розсуд, зовсім не мотивуючи, вирішила не передавати його на розподіл, як вимагає КПК України. Звісно буде апеляційне оскарження».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *