Арена

Іранський депутат заявив, що за збитий літак МАУ нікого не заарештують

Іранський депутат, член комісії з питань законодавства і юстиції парламенту Хасан Норузі заявив, що за збитий український пасажирський літак МАУ під Тегераном нікого не заарештовували, що

Як пише Al Arabia це  суперечить офіційним заявам влади країни.

Крім того, збиття цивільного авіалайнера військовими він назвав “гарним виконанням обов’язків”.

“Військові сили добре виконали свої обов’язки. Рух літака був дуже підозрілим”, – заявив він.

Норузі сказав, що літак нібито “не був під контролем диспетчерської вежі, а опинився під контролем Америки”, борт був в Ізраїлі за тиждень до атак, там “його систему безпеки зламали і перехопили управління”.

“На літаку були встановлені спеціальні цілі в Ірані. З огляду на те, що літак контролювався іншими країнами, наші військові добре впоралися зі своїм завданням. Зважаючи на ці докази, було б безглуздо заарештовувати причетних осіб”, – сказав він.

Норузі підкреслив, що причетних до смертельної авіакатастрофи не заарештовуватимуть.

В той же час,  як заявив віцепрем’єр  Вадим Пристайко, Україна вже очікує негайного пояснення від Ірану з приводу заяви члена парламенту країни.

“Ми очікуємо негайного пояснення від Ірану з приводу цієї сумної заяви. Вона показує повну неповагу до людських життів. Десятки сімей з Ірану, України, Канади, Швеції, Великобританії та Афганістану втратили своїх близьких у результаті нападу на беззахисний цивільний літак”, – написав Пристайко в Twitter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *