Арена

Через 27-річного рагуля вже чотири дні палає пожежа в Зоні відчуження ЧАЕС

Рятувальники загасили один осередок пожежі в Зоні відчуження Чорнобильської АЕС, ще на 20 га території триває пожежа.

Про це керівник прес-служби управління ДСНС в Київській області Вікторія Рубан повідомила в етері одного з новинних телеканалів.

“Вдалося погасити одне вогнище, те, що поблизу села Рагівка, там де 5 га. Цей осередок пожежі повністю ліквідовано. На даний момент залишається вогнище те, що на 20 га. Там поширення вогню вже немає, пожежу локалізовано, але наразі є осередки пожежі, які ще не вдалося ліквідувати”, – цитує Рубан Інтерфакс-Україна.

За її словами, 20 гектарів – це площа не “спільним фронтом”, а нові окремі осередки пожежі, які виявляються рятувальниками, і ті, які не погашені з минулої доби.

Прессекретар обласного управління ДСНС зазначила, що на цю мить в осередку пожежі, де працюють рятувальники, перевищення радіаційного фону немає. У Києві та прилеглих регіонах Київської області також немає перевищення радіаційного фону.

Нагадаємо, 4 квітня в Чорнобильській зоні загорівся ліс. Для ліквідації загоряння задіяли авіаційну техніку. 5 квітня, станом на 15:30, пожежу в Чорнобильській зоні вдалося локалізувати в трьох осередках на 25 га.

Вранці 6 квітня повідомлялося, що рятувальники продовжували ліквідацію вогню між с. Володимирівка та с. Жовтневе Котовського лісництва на площі близько 20 га.

Раніше в Київській області поліція встановила особу палія, через дії якого сталася пожежа в зоні відчуження.

Повідомлення про загорання трав’яного покриву на території Котовського лісництва, розташованого в зоні відчуження, надійшло правоохоронцям від рятувальників. Вогонь знищив 5 га лісництва.

Зловмисником виявився 27-річний житель села Рагівка.

“Як чоловік пояснив поліціянтам, він заради забави в трьох місцях підпалив сміття і траву. Після чого вогонь вітром перекинуло далі, і він уже не зміг впоратися і згасити вогнище”, – йдеться в повідомленні.

Почато кримінальне провадження за ч.1 ст. 245 (знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *