Арена

Венедиктова демонструє, що вона “на тисячу відсотків своя дівчина”?

Український генпрокурор виявилась надто заклопотана діяльністю колишнього президента України Петра Порошенка.

Сьогодні стало відомо з сайту Офісу генпрокурора, що Ірина Венедіктова порушила п’ять кримінальних справ щодо можливих протиправних дій президента.

Зазначається, що справу було порушено 6 квітня на підставі звернення працівників Верховного суду України щодо можливих неправомірних дій при виданні Указів Президента від 10.11.2017 № 357/2017 та від 07.05.2019 № 195/2019 «Про призначення суддів Верховного Суду».

Відповідно до звернення працівників ВСУ, підстави для видання Указів Президента України і призначення ними суддів не відповідають нормам Конституції України та Закону України «Про судоустрій та статус суддів», вказаним в них.

Відомо, що раніше звільнений з посади Рябошапка назвав справи проти Порошенка “юридичним трешем”, який навіть не витримує критики.

Виступаючи у сесійній залі під час призначення Венедиктової, народний депутат Олексій Гончаренко нагадав, що раніше у Зеленського на посаді генпрокурора був на 100% свій Руслан Рябошапка. Тепер, вважає депутат, у глави держави буде на 1000 % своя дівчина Венедиктова. Також депутат зазначив, що Венедиктова не пройшла відбір на суддю Верховного суду.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *