Арена

В Україні вщент вигоріло декілька сіл

Сьогодні в Україні – День працівників пожежної охорони.

Українські пожежники першими гасили Чорнобильський реактор, вони постійно задіяні в ліквідаціях наслідків інших серйозних надзвичайних ситуацій, як природного так і техногенного характеру.

Про це нагадує на своїй сторінці в Facebook відомий політик Ігор Шаров.

У складний час у державі в умовах постійного недофінансування пожежники чесно й самовіддано виконують свій громадянський і службовий обов’язок, який пов’язаний із ризиком для життя.

За статистичними даними, у 2019 році в населених пунктах України та на об’єктах господарювання зафіксовано близько 96 тисяч пожеж. Під час ліквідації пожеж було врятовано 1914 людей.

Очевидно, що силові органи мають навести лад у країні в плані боротьби з підпалювачами сміття, сухої трави і под.

Коли ви читаєте ці рядки, нагадує Ігор Шаров, на Житомирщині внаслідок ідіотичної практики спалювання сухостою тривають масштабні лісові пожежі. Практично вщент вигоріли села Магдин, Личмани, Рудня, Дивошина, Семена. У селі Журба вогонь знищив церкву. Днями при ліквідації пожежі в селі Борятин (це також на Житомирщині) один із рятувальників отримав опіки верхніх дихальних шляхів. Через глупоту й безвідповідальність одних страждають инші.

Можете порахувати, у скільки державі обійдеться гасіння пожежі, яку спричинили два покидьки, яких затримали лісники Народицького спецлісгоспу у той момент, коли злочинці палили сухостій поблизу села Рубежівка – один на полі, інший – у лісосмузі. За тиждень гасіння цієї пожежі пожежною авіацією було здійснено 280 вильотів та скинуто в епіцентр вогняної стихії майже 1500 тонн води.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *