Арена

Так жити, щоб отак померти: Кернес дав обіцянку і виконав її

Мер Харкова Геннадій Кернес помер у ніч на 17 грудня.  У зв’язку з цим 17-19 грудня у місті оголосили траур.

Про це інформує пресслужба Харківської міськради.

“У зв’язку зі смертю Харківського міського голови Геннадія Кернеса, 17, 18, 19 грудня оголошені днями жалоби в місті Харкові”, – сказано в повідомленні.

У ці дні буде приспущено Державний Прапор України та прапори міста Харкова на будівлях і спорудах органів місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях.

Також скасовуються усі розважально-концертні заходи та спортивні змагання.

Відомо, що Генадій Кернес з 10 вересня перебував на лікарняному і лікувався від коронавірусу в Німеччині. Нещодавно самопочуття Кернеса погіршилося. У нього відмовили нирки, він потребував гемодіалізу.

Кернес очолював Харків з 2010 року. У квітні 2014 року було здійснено замах на його життя – він отримав вогнепальне поранення у спину під час пробіжки. Напад пов’язали з політичними мотивами. Після цього Геннадій Кернес був змушений пересуватися в інвалідному візку.

Як повідомила голова громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, функції міського голови Харкова тимчасово може виконувати секретар міськради, а оголошення позачергових виборів може бути розтягнуте в часі на роки.

Раніше друг Кернеса повідомив, що мер повернеться у місто до Нового року.

Харків’янам нічого не було відомо про стан здоров’я людини, яку вони обирали на посаду мера. А отже, на думку відомого політичного журналіста і публіциста Віталія Портникова, люди, “без вагань, всім небайдужим Харковом проголосували за привид, як у якомусь забитому африканському бантустані”. Портников нагадав, що саме Кернес – та людина, яка відправляла бандитів на Майдан у 2013 та 2014 роках, проте перед самою смертю він став інструментом для досягнення мети місцевих кланів.

“Справа не в Кернесі. Справа в мафіозній системі управління нашою країною. Людину на смертному одрі перетворили на заручника кланових інтересів. Використовували, щоб зберегти клановий контроль над харківськими ресурсами. При цьому всі прекрасно розуміли, що Кернес до Харкова вже не повернеться – а якщо і повернеться, так точно не до мерії. Ми навіть не знаємо, чи був він у свідомості на момент виборів або просто залишався на системах життєзабезпечення, які відключили після того, як відбулися всі необхідні процедури, що забезпечили кланам контроль над Харковом. Це ж треба було так прожити своє життя, щоб так померти!”, – пише Портников і нагадує, що “Кернес помер. Мафія є безсмертною”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *