Арена

“Слуги” активно беруть учать у гібридній війні Росії проти України?

“Слуга” Ірина Верещук звинуватила Порошенка у тому, що він,  як президент України в 2014 році нібито вітав президента РФ Путіна з днем ​​Росії.

Про це вона заявила у прямому ефірі програми “Свобода слова” на ICTV.

Під час ефіру, який був присвячений темі ймовірного загострення на Донбасі, про що попереджають іноземні та українські військові фахівці, Верещук озвучила фейкову новину, датовану червнем 2014 року, коли Порошенко тільки був обраний на посаду президента. При цьому нардепка не вказувала, що першоджерелом походження фейкової інформації був прессекретар Путіна Пєсков.

Нардепка заявляла, що цю новину повідомляв 24 канал. Однак той цю інформацію передавав з посиланням на прессекретаря Путіна Пєскова.

П’ятий президент попросив сказати, яким є першоджерело такої інформації. Верещук зачитала: “Про це повідомив прессекретар російської держави Дмитро Пєсков”.

Експрезидент зі свого боку знайшов повідомлення із сайту президента України, в якому зазначено, що “Порошенко висловив рішучий протест Путіну через танки”.

Він також зазначив, що такими темпами партія влади скоро скотиться до “розп’ятого хлопчика”, який став яскравим символом агресивної та брехливої російської пропаганди.

Своєю чергою ведучий “Свободи слова” Вадим Карп’як зазначив: “Коли CNN повідомляє щось із посиланням на Усаму бен Ладена, то це не означає, що слова Усами бен Ладена – правда. Вони цитують слова і вказують джерело”.

Верещук відповіла: “Правильно! І як діє в цьому випадку президент країни, яка бореться з Путіним…”.

“Ніяк! У тім-то й справа, що ніяк. Ось в Америці точно – він не реагує”, – відповів ведучий.

“Ну тоді все. Тоді все правильно зробив Порошенко”, – констатувала Верещук.

У свою чергу прессекретар п’ятого президента Святослав Цеголко на своїй сторінці у Фейсбук зазначив, що “Російська гібридна війна – це коли депутат українського парламенту, якого у фракцію Зеленського привів Медведчук, 10 хвилин кричить на ток-шоу Свобода слова: “24 канал повідомив”, при цьому приховуючи, що це заява прессекретаря Путіна”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *