Арена

Росія вирішила збільшити кількість українських полонених за рахунок кримських татар

З 4 години ранку 7 липня одразу в кількох районах окупованого Криму проходять обшуки у будинках кримських татар.

Про це повідомляють активісти “Кримської солідарності”.

Слідчі заходи проводять за трьома адресами в Бахчисарайському районі – в селі Залізничне у Суф’янова Аліма, в селі Білокам’янка в Хайретдінова Сейрана і в селі Севастянівка в Сизікова Олександра, в Красногвардійському районі Криму – в селищі Октябрське в будинку Зіядінова Еміля, у Меметова Дилявера в Алушті і Ібрагімова Ісмета в селищі Курци Сімферопольського району.

На місцях працюють співробітники центру “Е”, ФСБ Криму, “Беркуту” – спеціального підрозділу Росгвардії, що працює в Криму з 2014 року, ОМОН – спеціального поліцейського підрозділу, який залучають для забезпечення охорони громадського порядку.

Пізніше активісти також повідомили про обшуки в районі Сімферополя – в Кам’янці в будинку Вадима Бектімірова, а також у селі Андрусове Сімферопольського району і в смт Октябрське Красногвардійського району. Ці слідчі дії пов’язані з обшуками в Меметова та Сізікова (за цими адресами мешкають їхні близькі родичі).

За попередніми даними, затримано шістьох осіб: Зіядінова Еміля, Ібрагімова Ісмета, Суф’янова Аліма, Хайретдінова Сейрана, Сизікова Олександра, Бектімірова Вадима. Всіх доставляють в УФСБ Криму в Сімферополі. Дилявера Меметова в його домоволодінні не було.

Нагадаємо, в березні в окупованому Бахчисараї ФСБ затримала п’ятьох кримських татар. Перед цим силовики провели обшуки за сімома адресами.

МЗС закликало світ посилити тиск на РФ через нові репресій проти кримських татар.

Лише вчора стало відомо про затримання 53-річного Василя Василенка, який знаходиться у російському СІЗО з жовтня 2019 року. Його затримали за “незаконне переміщення через кордон отрути, вибухівки або боєприпасів”, пізніше справу перекваліфікували в шпигунство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *