Арена

Скільки б не карали поліціянтів, а катувати вони не перестануть

Співробітники Городищенського відділу поліції №2, що на Черкащині, відсторонені від виконання обов’язків через підозру у катуванні. Справу розслідують у Департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції та Державному бюро розслідувань (ДБР).

6 лютого надійшло повідомлення про те, що в Городищенську місцеву лікарню за медичною допомогою із тілесними ушкодженнями звернувся чоловік, 1992 року народження, та повідомив про побиття. За його словами, до побиття причетні співробітники поліції.

“Зазначене повідомлення відразу почали відпрацьовувати керівництво ГУНП, поліцейські відділу інспекції особового складу УКЗ ГУНП, Черкаського управління ДВБ Нацполіції, а також працівники Територіального управління ДБР”, — йдеться у повідомленні Нацполіції.

Попередньо встановлено, що чоловіка доставляли до відділу поліції, аби перевірити його причетність до крадіжки та шахрайства. Згодом він заявив, що його побили працівники поліції. Розпочато службове розслідування. Поліція передала інформацію до Державного бюро розслідувань.

Зокрема, начальник ГУНП у Черкаській області Михайло Куратченко відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділу та поліціянтів, які підозрюються у скоєнні злочину. Триває розслідування.

Офіс Генерального прокурора раніше повідомляв про розслідування у справах із перевищення службових повноваженням правоохоронцями.

Так, у вересні було повідомлено про підозру старшому оперуповноваженому одного з райуправлінь Головного управління Нацполіції в місті Києві, який катував чоловіка з метою, аби той зізнався у вбивстві.

Минулого року розголосу набула справа про катування і зґвалтування у поліцейському відділку у Кагарлику.

Раніше від розваг поліціянтів загинув 5-річний хлопчик Кирило Тлявов.

НАЗК виявило невідповідність рівня життя кіберполіціянта задекларованому ним майну і доходам. Як повідомляла онлайн-газета ПолітАрена, Гринчак «приховав» будинок у Києві вартістю щонайменше 7,5 мільйона гривень.

Фото: РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *