Арена

Президент озвучив версії загибелі бійців ЗСУ на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття рідним трьох українських військових, які підірвалися на Донбасі, і озвучив версії трагедії.

Про це йдеться в Telegram-каналі глави держави.

Так, Зеленський провів зустріч з головнокомандувачем Збройних сил Русланом Хомчаком і міністром оборони Андрієм Тараном, під час якої йшлося про трагедію.

“Хлопці підірвалися на п’яти мінах ТМ-62, встановлених у шаховому порядку. Близько 09:20 ранку 14 лютого наші військові переміщалися для несення служби на позиціях відділення взводу. Коли вони рухалися вздовж дороги по маршруту, близько 09:30 стався вибух. “Швидка” прибула на місце, але врятувати їх не змогла”, – сказано в повідомленні.

Відзначається, що розглядаються три можливі причини вибуху:

  • порушення правил поводження з боєприпасами і вибуховими пристроями;
  • теракт незаконних збройних формувань з дистанційним підривом міни;
  • недбале ставлення військових до служби, що виразилося в неналежній організації служби та переміщенні військових під час виконання бойових завдань.

“Проте як і раніше залишається багато питань. Хто встановлював міни? Чому про них не були попереджені наші хлопці, які несли службу на цій території? Були там покажчики, які попередили б про міни? Деякі дані просто неможливо встановити за добу. ДБР вже почало розслідування”, – підкреслив Зеленський.

Президент доручив керівництву Збройних сил провести заняття щодо дотримання заходів безпеки при поводженні з вибухонебезпечними предметами, до кінця місяця перевірити всі мінно-вибухові загородження на дорогах і шляхах сполучення та продовжити розмінування ще активніше.

“За 10 днів чекаю імена винних у цій трагедії і шляхи вирішення проблеми, щоб більше ми не втрачали людей таким страшним чином. Ще раз мої щирі співчуття рідним і близьким”, – підсумував Зеленський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *