АренаВізії

Міністр філігранно відмовив у виділенні грошей на книжки до бібліотек

Завдання держави – розвивати єдиний культурний простір. Для держави важливо, щоб люди читали українську книжку і читали взагалі. Друге завдання – створити умови, щоб індустрія книговидання мала сталий розвиток. Про це заявив на 26-му Book Forum міністр культури Володимир Бородянський, повідомляє Gazeta.ua.

“Є дослідження, за яким 60% громадян не прочитали жодної української книжки торік. Маємо подивитися, як це відбувається у світі та поставити собі реалістичну мету. Одним із фокусів буде закладання цієї любові до книжки в дитинстві. Має бути присутньою у суспільному просторі. Щоб отримувати держпідтримку, книговидавцям треба мати доказову базу, вміти вести професійний діалог із міністром, а потім він вестиме з Кабінетом міністром. Адже кожна державна програма конкурує з іншою”, – зазначив Володимир Бородянський.

Торік держава закупила 2 млн книжок до бібліотек.

“Немає зворотного зв’язку. Не знаємо, чи читали ці книги, чи ні. Завдання держави – зробити, щоб їх читали. До тих пір не можемо робити висновків про ефективність використання державних коштів”, – відповідає на питання, чи будуть перерозподілені зекономлені у держбюджеті 20 млн грн на закупівлю книжок до бібліотек.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *