Політвернісаж

Мендель – профнепридатність чи діагноз?

Одіозна прессекретар президента України Юлія Мендель здійснила фізичний напад на журналістів, які хотіли поставити запитанні главі української держави Володимиру Зеленському (напад на відео зафіксований з 15 хвилини).

Про це повідомив журналіст Михайло Ткач на своїй сторінці у Facebook. Він також опублікував фото нападу, які датовані вереснем 2019 року.

“Хто може пояснити в якій цивілізованній країні світу прес-секретарка президента дозволяє собі подібне в момент коли журналіст хоче поставити питання першим особам!

Це як називаться?!

Свобода слова?!

Ви там в США про нову країну говорите зараз? Ну то от пару скрінів з “нової країни”.

На момент коли мене обрали до ради з питань захисту свободи слова при президентові я вже бачив ці кадри. Тому можна створити хоть десять рад, але президент має починати з себе і своїм прикладом демонструвати як потрібно ставитись до ЗМІ”, – написав Ткач.

Пізніше ще двоє журналістів поскаржилися на дії Мендель. Отже, журналіст “Радіо Свобода” Крістофер Міллер та журналістка видання “Лівий берег” Наталія Шимків розповіли, що стикалися з агресивною поведінкою прес-секретарки президента України Юлії Мендель.

Міллер підкреслив, що Мендель неправа, коли говорить, що у США речники можуть поводити себе щодо журналістів так, як це робить вона.

Він також розповів, що 13 вересня на форумі YES у Києві він підійшов до Володимира Зеленського і запитав, чи пам’ятає він його і чи можна поставити запитання. Президент відповів: “Так, будь ласка”.

“Я почав запитувати, але встиг сказати лише одне речення, коли Юлія Мендель підійшла до мене з-за спини, чим дуже мене здивувала. Вона схопила мене за праву руку і за спину і почала тягнути мене. Це було дуже неприємно”, – додав він.

За словами Міллера, це перешкоджання професійній діяльності журналіста.

Він також зазначив, що офіс Зеленського часто поводить себе подібним чином з журналістами незалежних медіа, коли ті намагаються поставити запитання, які офіс розцінює як критичні щодо Зеленського або його команди.

“Я бачив, як добре офіс ставиться до каналів та ЗМІ, що лояльні до президента, і як геть інакше – до “Радіо Свобода”, яке критикує цю владу, як і будь-яку, яка була до неї”, — резюмував журналіст.

Крім того, Наталія Шимків розповіла, що в неї також був конфлікт з Мендель. За її словами, 7 вересня, коли зустрічали українських моряків та політв’язнів у аеропорту Бориспіль, прессекретарка президента штовхнула її, бо Шимків зайшла за червону обмежувальну лінію.

“Насправді було дуже дивно і агресивно, я фактично не робила нічого поганого, тому що я стояла біля своїх колег, просто за червоною лінією”, – додала вона.

Прессекретар президента Мендель у відповідь на всі звинувачення заявила, що не штовхала і не кидалася на журналіста програми “Схеми: корупція в деталях” Сергія Андрушка.

Раніше Мендель прославилася тим, що звинуватила ВСУ в обстрілі мирних українських громадян. Ув етері одного з телеканалів Мендель сказала, що бувають випадки, коли українські військові, відповідаючи на провокації бойовиків на Донбасі, стріляють по цивільних об’єктах, внаслідок чого гинуть люди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *