Арена

“Нові обличчя” часів Януковича продовжують з’являтись біля президента

Колишнього співробітника Міністерства внутрішніх справ Олега Татарова Зеленський призначив заступником Єрмака .

Про це йдеться в указі президента №310/2020.

“Призначити Татарова Олега Юрійовича Заступником Керівника Офісу Президента України”, – говориться в документі.

У квітні Ініціатівна група постраждалих на Майдані звернулась до Зеленського з вимогою дати відповідь про можливе призначення заступником голови ОП Татарова.

“За нашою інформацією, в Офісі президента готується призначення на посаду заступника голови ОПУ ще однієї людини часів Януковича-Захарченка – заступника начальника головного слідчого управління МВС тих часів Олега Татарова”, – зазначалося в заяві групи.

Отже, президент не міг не знати про “заслуги” новопризначеного чиновника.

Екс-заступник начальника Головного слідчого управління МВС Олег Татаров став відомий під час Євромайдану через різкі висловлювання на адресу протестувальників. Так, на зустрічі з послами країн Євросоюзу він запевняв, що майданівці могли стріляти самі в себе, так як міліція “зброї не застосовує”. Він курирував справи проти активістів Євромайдану. Його також звинувачували в тому, що він займався координацією “тітушок”.

У квітні 2020 року Татарова намагалися призначити заступником директора ДБР. Також тоді ж з’явилася інформація про призначення Татарова в ОП, але після обурення громадськості питання було відкладено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *