Арена

Фільм про антибільшовицьке повстання буде змонтований до осени

У травні 1920 року, в очікуванні наступу польсько-українського війська, в Борисполі почалося антибільшовицьке повстання. За спогадами місцевих мешканців, організаторами повстання були Микола Чепілко, Іван Воронуха, Павло Корніяка, Іван Литовка. Придушували повстання жорстко: було спалено до 500 дворів, чимало повстанців загинуло.

Цього літа в Борисполі фільмували документальну стрічку про Бориспільське повстання.

Ідея створення фільму про події 100-річної давнини з’явилася навесні цього року. На початку літа сценарій був готовий, проте знадобилось чимало часу, аби підготуватись до зйомок.

Пряма мова автору сценарію Олени Шкребтієнко: «Через відсутність фінансування знадобився час на підготовку до зйомок. Необхідно було знайти достатню кількість реквізиту того часу: костюми, зброю тощо, визначитись із локаціями для зйомок, знайти знімальну техніку, домовитись. А найголовніше — людей, які б погодились витратити весь час і зіграти в кадрі».

Зараз створення фільму вийшло на останній етап – монтаж відзнятого матеріалу. Це важкий процес, який буде тривати близько місяця, а восени бориспільці зможуть побачити фільм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *