Арена

Ватажки терористів в ОРДЛО сприйняли події у Мінську, як власну перемогу

Після підписання українською стороною “формули Штайнмайера” ватажки терористичних організацій “ЛНР-ДНР” Денис Пушилін і Леонід Пасічник дали коментар для преси.

Про це написали сепаратистські ЗМІ.

З їх заяви стало зрозуміло, що вони не відмовляються від інтеграції з РФ, а також сприймають підписання документа як особисту перемогу.

“Ми самі будемо вирішувати, якою мовою говорити, якою буде наша економіка, як буде формуватися наша судова система, як буде захищати наших громадян наша народна міліція і як ми будемо інтегруватися з Росією. Це наша справа, наша мета”, – відзначили ватажки бойовиків.

Вони закликали президента України відмовитися від ідеї “диктувати Донбасу свої умови”, зокрема, в питанні місцевих виборів і контролю над кордоном з боку української прикордонної служби.

“Коли він говорить, що вибори на Донбасі пройдуть тільки після того, як Україна отримає контроль над кордоном, він не розуміє, що не йому вирішувати, коли у нас пройдуть вибори, а нам. Ніякого контролю над кордоном київська влада не отримає”, – заявили ватажки угруповань.

Також Пушилін і Пасічник стали вимагати від Зеленського вступити з ними в “прямий діалог”.

В соцмережі їх заяви сприйняли з іронією

Водночас, в кулуарах парламенту народний депутат від президентської фракції “Слуга народу”, глава комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Богдан Яременко повідомив, що переговори про відновлення контролю над ділянкою кордону з Росією на Донбасі ведуться без участі представників бойовиків ДНР-ЛНР.

“Ми ведемо переговори з Росією. Немає іншої сторони переговорів, крім РФ. Все інше – це блеф і гра”, – заявив він.

Проте Яременко не зміг назвати можливу дату місцевих виборів в ОРДЛО, оскільки ще не вирішені питання безпеки.

“Виконання пакету умов безпеки Мінських угод розкриває можливості для всього іншого”, – зазначив народний депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *