Арена

Депутати двох областей офіційно виступили проти “формули Штайнмайера”

Сьогодні на позачерговому засіданні Тернопільська облрада ухвалила звернення до президента України та керівництва держави, в якому висловила своє обурення погодженням у Мінську так званої “формули Штайнмаєра”.

Про це інформує пресслужба облради.

“Ми, депутати Тернопільської обласної ради, рішуче заперечуємо спроби через реалізацію так званої “формули Штайнмаєра” розміняти перспективи Української державності на примарний мир ціною приниження країною-агресором, що знову зробить Україну частиною Росії”, – йдеться у зверненні.

Депутати закликали органи місцевого самоврядування Тернопільської області “висловлювати свої протести проти початку капітуляції”.

“Підтверджуємо готовність Тернопільської обласної ради, звертаємося до Асоціації міст України з пропозицією провести позачергові сесії на Майдані Незалежності або під стінами Верховної Ради України”, – йдеться в документі, прийнятому за основу.

Крім того, депутати облради ухвалили звернення до Володимира Зеленського, Верховної Ради, Кабміну і Служби безпеки про неприпустимість відведення сил і засобів ЗСУ та інших правоохоронних органів від лінії розмежування на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Також, проти “формули Штайнмаєра” та відведення сил і засобів ЗСУ з лінії фронту виступила Львівська облрада.

На думку депутатів імплементація формули в українське законодавство є “неприкритою здачею національних інтересів і початком капітуляції України в російсько-українській війні”.

Депутати заперечують спроби розміняти перспективи української державності на примарний мир ціною приниження країною-агресором.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *