Візії

Дратують люди з телефонами

Ходив учора в оперний на концерт пам’яті Володимира Івасюка.

Перше, що склало досить неприємне враження, то це те, що у костюмах на концерті було десь з десять відсотків чоловіків. Навряд чи більше. Інші прийшли у светрах, світшотах, джинсах. Тобто у звичайному буденному одязі. Мовби концерт відбувався не у храмі мистецтва, ще й такому пишному як Львівська опера, а, скажімо, на стадіоні чи клубі швей-мотористок.

Не менше дратують люди з телефонами. Дехто пів концерту знімав з партеру сцену, заважаючи іншим глядачам і відволікаючи їх від концерту. Та що ж ви там побачите на телефонних зйомках з 20-30 метрів? Оптика телефонної камери для таких зйомок не пристосована.

А дівчина біля мене і взагалі більшість концерту просиділа в телефоні. Аж поки я не зробив зауваження.

Невже не зрозуміло, що екран телефона у темній залі сліпить очі і псує зір твоїм сусідам? Врешті, що це за неповага до інших? Хочеш дивитися телефон, то сиди собі вдома перед телевізором, а не йди на концерт в оперу.

Усе це наштовхує на думку, чи не варто на дверях театру і на афішах писати, що вхід без вечірнього одягу в театр заборонений, а також про заборону користуватися під час вистав та концертів телефонами. Це зробить свято, яким є похід в театр, справді кращим.

P. S. А концерт, попри ці неприємності, був чудовим. Пісні Івасюка з часом не лише не старіють, а й, здається, стають ще кращими.

Володимир Хрущак, колишній головний редактор “Поступу”

Світлина: prolviv.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *