Арена

Колишній керівник ОПУ зробив власні припущення про справу “вагнерівців”

Колишній голова ОП Андрій Богдан розповів про власні підозри щодо Андрія Єрмака, який може бути агентом ГРУ РФ.

Доказів цього, звісно, у Богдана нема, як він сам заявив у своєму інтерев’ю.

“Я скажу як досвідчений, професійний адвокат – ми не можемо нікого звинувачувати в скоєнні злочину до винесення вироку, але підозри є… У мене є і підозри, і думки, і багато чого, але сказати в прямому ефірі, звинувачувати людину в тому, що він злочинець, я не можу”, – сказав Богдан.

На запитання, чи вірить він, що у спецоперації все саме так, як описав Юрій Бутусов, Богдан відповів: “Я не вірю, я знаю, що було саме так. Там навіть гірше все”.

Він підтвердив кожен момент: ГУЗР готувало спецоперацію разом зі США, найманців заманювали в Білорусь, обіцяючи роботу.

Операцію готували більше року. “Її зруйнував один телефонний дзвінок. Людина, яка зробила цей дзвінок, фактично зізналася, що це зробила […] з найближчого [оточення президента]”, – сказав Богдан, але відмовився називати прізвище, додавши, що про це скоро “розповість прокурор у цій справі”.

За словами Богдана, Зеленський не скасовував операцію, а “погодився з тим, що треба перенести на кілька днів”. Пов’язано це з бажанням створювати позитивний піар-образ у зв’язку з близькими виборами: “І для нього перемир’я – головний запит”. При цьому колишній голова ОП не підтвердив, що дзвінок був до Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *