Арена

Присутні на Гаазькому суді у справі МН17 не зможуть просто так втекти

Гаазький суд зарезервував судовий комплекс Схіпхол з підвищеними заходами безпеки для ведення судового процесу за результатами розслідування трагедії МН17 з березня 2020 року по квітень 2021.

9 березня почнеться перша фаза судового процесу, в ході якої буде зрозуміло, хто з’явиться на слуханні, як йдуть справи зі слідством і що ще потрібно зробити, йдеться в прес-релізі Гаазького суда.

Суд зарезервував комплекс з 9 по 13 березня, з 23 по 27 березня, з 8 червня по 3 липня, з 31 серпня по 13 листопада 2020 і з 1 лютого по 26 березня 2021.

“Поки що неможливо сказати, в які інші дати зарезервованого періоду проводитимуться інші сесії, і коли може початися розгляд справи по суті. Ця інформація з’явиться тоді, коли з цих питань буде більше ясності”, – наголошується в повідомленні суду.

Нідерландський телеканал NOS повідомляє, що для конкретно цього слухання Нідерланди повинні внести поправки в національне законодавство, які дозволять вести слухання і на англійській мові, так як станом на сьогодні всі судові процеси в країні повинні вестися на нідерландській. Підозрювані “зможуть бути присутніми” в суді за допомогою відеозв’язку.

Судовий комплекс “Схіпхол” з підвищеними заходами безпеки може вмістити близько тисячі чоловік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *