Арена

Зеленський звинувачує у протестах Порошенка й хоче термінової зустрічі з Путіним

Президент України Володимир Зеленський вважає, що йому необхідно зустрітись із президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це він заявив під час прес-маратону президента України.

«Відтермінування дати зустрічі у нормандському форматі відбулось лише через Росію. Україна,Франція та Німеччина були готові зустрітись у визначений час, але РФ не підтвердила дати. Таких зустрічей не було із 2016 року. Ми заявили, що Україні це потрібно, нам потрібно сісти за стіл, зрозуміти, хто що хоче і які повинні бути подальші кроки, щоб зупинити війну. Ми дуже хочемо зупинити цю війну, а це можливо лише у двох випадках: Нормандський формат або моя особиста зустріч із президентом Росії. Зараз всі кажуть, що це неможливо, але я вважаю, що така зустріч має відбутись, якщо ми хочемо припинити цю війну», – сказав Зеленський.

Також Зеленський звинуватив Петра Порошенка у розхитуванні ситуації в державі.

«Що стосується протестів по всій Україні проти формули Штайнмаєра, то так, я погоджуюсь, що ми недокомунікували із людьми. Це помилка, я визнаю, але в інших наших діях помилок немає. Я готовий спілкуватись із людьми.

Петро Порошенко зараз вірить, що він може бути лідером нового Майдану. Його риторика змінилась так само швидко, як і його статус, але він, мені здається, не може повірити у те, що він уже не президент. Тому він підштовхує людей до таких дій за рахунок своїх ЗМІ і власним прикладом. От він нібито гуляв по Києву і випадково потрапив на акцію протесту…», – сказав Зеленський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *