Політвернісаж

Бно-Айріян: загадкові обставини відставки

Голова Київської облдержадміністрації Михайло Бно-Айріян написав заяву про відставку. Світлину документу на ім’я Володимира Зеленського він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

Раніше, 18 жовтня, Бно-Айріян розповів, що 5 липня, за 5 днів до його призначення, «випадково згорів автомобіль зі всією бухгалтерією департаменту, який займається капітальним будівництвом в області». Про це, за його словами, він дізнався 15 жовтня і звернувся з відповідною заявою до керівника поліції области Андрія Небитова.

Після цього народний депутат від «Слуги народу» Олег Дунда розкритикував губернатора і висловив припущення про причетність Бно-Айріяна до згаданої пожежі.

Потім Бно-Айріян, посилаючись на пост Дунди, написав, що проти нього застосували «політтехнології з дискредитації та формування шлейфу скандальности».

Ще раніше, 17 жовтня, Бно-Айріян влаштував зустріч із представниками громадськости, на якій звітував про 100 днів на посаді керівника ОДА. Зокрема, засновник компанії «Аквакультура Vismar Aqua», блогер і мешканець Київської области Любомир Гайдамака поділився своїми враженнями від зустрічі: «Сьогодні мав честь бути присутнім на зустрічі (на фото з соцмережі – учасники цієї зустрічі. – Ред.) з головою КОДА Михайлом Бно-Айріяном, де він звітував про свої 100 днів роботи на цьому відповідальному посту перед громадою нашої области.

Забігаючи наперед, хочу одразу написати, що новий голова мені особисто сподобався як людина. Він досить відкрито та впевнено розказав нам про проблеми області, з котрими він зіштовхнувся за цей короткий час. (…) Михайло… людина з бізнесу, із стратегічним та критичним мисленням, бажанням кардинально змінити систему державного управління Київщини. Я вперше спілкувався з ним вживу, і він настільки ж простий та прямолінійний чоловік, як на своїх відео. Місцями наївний, справжній, без фальшу, без цього чиновничого пафосу. А ще – великий мрійник: але саме цій здатності досягати успіху завдяки реалізації своїх мрій багатьом з нас вдається змінювати цей світ на краще.

Тепер я розумію, чому політичні опоненти так спритно взялися шкодити іміджу голови: такі люди завжди незручні тим, хто за всяку ціну намагається зберегти існуючу систему та поставити людину, котра буде танцювати під сопілку ляльководів».

Нагадаємо, 35-річного Бно-Айріяна призначили головою Київської ОДА 10 липня, до цього він обіймав посаду заступника директора «Укренерго».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *