Арена

Директор департаменту офісу Зеленського та чиновниця часів Януковича створили злочинне угруповання

Національне антикорупційне бюро затримало на хабарі 150 тисяч доларів директора департаменту офісу президента України Світлану Кондзелю. Про це спочатку повідомили ЗМІ, а згодом ця інформація була підтверджена з офіційних джерел.

Кондзеля очолює Головний департамент забезпечення доступу до публічної інформації ОПУ.

За даними “УП”, Кондзеля розповідала, що вирішує будь-яку проблему через зв’язок в ОПУ.

Зокрема, вона просила 150 тисяч доларів за призначення на посаду заступника голови правління НАК “Нафтогаз України”.

Відтак факт затримання керівника одного з департаментів підтвердили в Офісі президента.

“Ця людина працювала в різних відділах Адміністрації Президента з 2005 року”, – мовиться в повідомленні, але не йдеться про працю Кондзелі в команді Петра Поршенка.

“Для керівника держави немає “своїх” і “чужих”. Корупція має бути викорінена: чим вища посада корупціонера, то небезпечніше для держави зловживання з його боку”, – відзначили в ОПУ.

Згодом Стали відомі инші подробиці затримання Кондзелі.

Пресслужба САП повідомляє, що детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили та затримали учасників злочинної групи, серед яких – співробітниця офісу президента, за підозрою у хабарництві.

“Під час негласних слідчих розшукових дій детективи НАБУ задокументували факт вимагання з фізичної особи 300 тис. доларів неправомірної вигоди за сприяння в призначенні на керівну посаду в НАК “Нафтогаз України”, – йдеться в повідомленні.

Керівницю одного з головних департаментів офісу президента України, її спільницю – колишню заступницю міністра культури України (2011 року) та инших учасників угруповання затримали одразу після отримання першого траншу неправомірної вигоди в сумі 150 тисяч доларів, інформують в САП.

Зазначені особи затримані в порядку ст.208 КПК України.

Тривають невідкладні слідчі дії, в які залучені працівники СБУ. Вирішується питання повідомлення про підозру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *