Візії

Особи з підмоченою репутацією вимагають поваги до інституту президентства

Українці повинні поважати інститут президентства. Про це нині глаголить близький приятель нинішнього президента України В. Зеленського, призначений ним головою СБУ. Це при тому, що раніше «Квартал-95» регулярно зневажав як державні символи України, а особливо – мову, так і насміхався над церквою, Революцією Гідности та намаганнями встановити історичну правду щодо найстрашнішої трагедії українців у ХХ столітті – Голодомору.

Отже, голова Служби безпеки України Іван Баканов вважає, що українці повинні поважати інститут президента і будь-який державний інститут.

Посадовець заявив, що справа про погрози чи то «тривожні прогнози», висловлені на адресу президента з боку нардепа Софії Федини та волонтерки Марусі Звіробій матиме продовження найближчим часом. Баканов зазначив, що мова тут не йде про гумор. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

«Увесь світ жартує над політиками, у цьому нічого такого немає. Але, наприклад, у законодавстві Німеччини є чітка відповідальність за такі речі. В українському – немає. Якщо ми зараз ініціюватимемо відповідні зміни до законодавства, нас розкритикують», – говорить голова СБУ.

Нагадаємо, жінки висловили припущення, що під час однієї з поїздок на Донбас президент може потрапити під обстріл або стати жертвою замаху).

«Я вважаю, ця справа Кримінальний кодекс усе чітко визначає: якщо лінгвістична експертиза підтвердить, що це була реальна погроза, то йтиметься про ув’язнення. Наскільки мені відомо, кримінальне провадження відкрите, я думаю, відповідна експертиза призначена», – зазначив керівник спецслужби.

Взагалі, за словами Баканова, це питання до культури наших політиків. Не тільки Федина у цьому питанні «засвітилась».
Нагадаємо, що антиукраїнський гумор Зеленського містить різні скетчі за майже півтора десятки років, починаючи від ранніх виступів криворізького «95-го кварталу» в Москві («Звертаюся до людини, від якої залежить моя… та що там моя – доля всієї України: Володимире Володимировичу!..») і закінчуючи порівнянням томосу про автокефалію з «термосом».
Були також жарти про «ебонітові палички для “Беркуту», які будуть виробляти електрику, якщо бити майданівців; про Україну – акторку німецького порнофільму, яка готова прийняти в будь-якій кількості з будь-якого боку; про те, що у відповідь на окупацію Криму Зеленський «погрожує» вивести всіх дівчат з Москви; про Ющенка – «синьйора-Голодомора» та багато інших.

Нагадаємо, що В. Зеленський чудово знає, що є речі, над якими не можна сміятися. Наприклад, ображати релігійні почуття віруючих і под. Володимир Зеленський 2014-го року вибачився перед Рамзаном Кадировим і зізнався, що не збирався сміятися над святинями іншого народу:
«Я, чесно кажучи, не знав, що це відео якось пов’язано з похоронами. Спочатку була саме така інформація. Незалежно від того, про якого політика йдеться – пана Кадирова, Путіна, Порошенка – над такими речами просто не жартують. Я сказав: якщо це так, вибачте мене. І навіть незважаючи на те, що це виявився не похорон, а мусульманське священнодійство, я поважаю всі релігії, над святим не сміявся б. Тому я сказав: я приношу вибачення всім, кого образив, всім мусульманам».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *