Арена

Майже половина українців не зауважили змін в економіці протягом року

Лише 18% українців побачили зміни в економіці за рік. Більшість (47%) не спостерігали змін, а 29% опитаних стверджують, що ситуація погіршилася. Про це йдеться в результатах опитування соціологічної групи «Рейтинг» за 19—22 жовтня.

Приблизно такі ж показники з питання, як люди оцінювали фінансове становище своїх сімей: 17% вважають, що ситуація покращилася; 53% не побачили змін, а 30% заявили про погіршення.

У «світле майбутнє» у 2020 році вірять 45%, 26% — в те, що все залишиться як є, 15% очікують негативного результату.

Найбільше позитивних змін побачили в стані доріг — 40% зазначили поліпшення. Позитивний курс гривні зазначили 31%, за свободу слова і демократію висловилися 23% опитаних.

Найбільше українці довіряють волонтерам, ветеранам АТО та президенту Володимиру Зеленському Опитування: Найбільше українці довіряють волонтерам, армії та Зеленському . Іншим державним та правоохоронним структурам скоріше не довіряють.

Як повідомляла онлайн-газета “ПолітАрена”, Україна посіла 64 місце у рейтингу Doing Business-2020 Вночі: Україна піднялася в рейтингу Doing Business, а Держдеп зобовʼязали оприлюднити «українські» документи серед 190 країн, поліпшивши позицію минулого року на 7 пунктів.

Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України на 3% до 2019 року МВФ: ВВП України зростатиме на 3%, а світова економіка знизить темп і уповільнення інфляції до 8,7% до кінця 2019 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *