Арена

Прем’єр Гончарук хвалиться чужими досягненнями

Україна одразу на сім пунктів покращила свою позицію в рейтингу інвестиційної привабливості Doing Business-2020, який щороку оприлюднює Світовий банк, посівши 64-ту сходинку зі 190 країн.

Про це інформує Урядовий портал.

“Підвищення рейтингу України в Doing Business-2020 одразу на 7 позицій – це результат, який говорить сам за себе. Це позитивний сигнал для українських підприємців та “зелене світло” для іноземних інвесторів. Однак це лише початок і ми продовжуємо роботу у цьому напрямку: три дні тому запрацював Кодекс про банкрутство, кілька тижнів тому – закон про стимулювання інвестиційної діяльності, активізуємо процеси дерегуляції”, – цитує портал прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

Тим часом політолог Віктор Уколов стверджує, що пан прем’єр похвалився досягненнями України за президентства Петра Порошенка.

“Справа в тому, що рейтинг Світового банку Doing Business щорічно оприлюднюється станом НА ТРАВЕНЬ. І прем’єр правий – Україна піднялася на 64 місце. Справді вражаюче, якщо згадати, що за цим рейтингом у 2013 році наша країна була на 137 місці! Але пане Гончарук, це не Ваші досягнення – Вам головне не змарнувати те, що є. Результати роботи нової влади ми побачимо у рейтинзі наступного року”, – зазначив Уколов.

Як стало відомо, Україна покращила показники за 6 з 10 індикаторів, які враховуються фахівцями Світового банку при складанні рейтингу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *