Арена

Зеленський не втомлюється доводити, що Гончарук був правий щодо “туману в голові”

Зеленський вважає, що  українські підприємства “недоотримали мільйони і закрилися” через курс гривні.

Про це він заявив на зустрічі з бізнесом Чернівецької області, пише Liga.net.

“Я з вами згоден повністю. Те, що мільйони недоотримали підприємства через цей курс і закрилися, – це правда. Ми з цим боролися зі самого початку моєї каденції, з літа (2019 року, – ред.)”, – сказав Зеленський у відповідь на слова бізнесмена Ігоря Місевича про те, що зміцнення гривні в останні дев’ять місяців негативно позначилося на експортерах і податкових надходженнях до бюджету.

“Усі навколо нас говорили, що у нас незалежний банк. Так, і ми підтримуємо незалежність Національного банку України, але говорили всім, що як ми можемо жити, якщо у нас навіть бюджет порахований за курсом 30. А гривня, ви бачите, яка у нас… Нам говорили, що це – ринкові умови, банк незалежний і т.д… і ви це прекрасно все знаєте”, – зазначив Зеленський.

Президент не коментував відставку голови НБУ Якова Смолія, але зазначив, що всі підприємці “розуміють ситуацію прекрасно”. Він також згадав заяву ексголови НБУ Валерії Гонтаревої, яка вважає, що Міжнародний валютний фонд не повинен надавати допомогу Україні, поки не буде призначено нового очільника НБУ.

Відомо, що 3 липня Рада проголосувала за відставку голови НБУ Смолія. Нову кандидатуру на цю посаду депутати ще не узгодили.

Як розповідав у своєму інтерв’ю ЛБ сам Смолій, на його відставці наполіг президент. Вчора на в’їзді до села, де мешкає колишній голова Національного банку України Яків Смолій, люди залишили труни й поховальні вінки з квітами.

Коментуючи цю “акцію” в НБУ зазначили, що це поганенький спектакль, який, ймовірно, може бути розрахований на залякування нового очільника НБУ, хто б ним не став.

“Нового голову ще не призначили. Але ми вже зараз можемо запропонувати найважливіший KPI – робити свою роботу так, аби під НБУ та під будинок приносили труни та вінки. Бо, виявляється, це показник успішної та ефективної роботи очільника центробанку”, – наголосили у відомстві.

Відомо, що звільнений раніше експрем’єр Гончарук зізнався пані Рожковій з НБУ і пані Маркаровій з Мінфіну, що “він профан в економіці і що в Зеленського примітивне розуміння економічних процесів”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *