Арена

США не можуть роками підтримувати будь-кого ціною життів власних солдат

Росіян можна привітати вже із “п’ятою перемогою” в Сирії у зв’язку з виходом американських військових з тієї території. Зараз слід очікувати, що РФ наведе там порядок, як і скрізь.

Таку думку висловив відомий американський військовий Гарі Юрій Табах журналісту каналу СобіНьюз.

“Президент Трамп обирався з тим, що США мають закінчити всі ті безкінечні війни. Обама ввій обмежиний контингент в Сірію на 30 днів, ми там уже 10 років, нічого не змінюється. Курди не організовуються, вони всі дуже різні, одні не допомагають іншим, одні ісламісти, інші християни, велика частина також комуністи. Трамп вирішив, що проблема турків та курдів безкінечна.

Я думаю він домовився з Ердоганом. Турки зупинили свій рух на південь. Туреччина наш союзник, “ердогани” приходятьта йдуть, а країна, сподіваюсь, лишиться нашим союзником. У війні є ті, хто вижили, а хто не вижили. Ердоган заявив, що він все одно увійде в буферну зону. Трамп не захотів приносити в жертву американський спецназ і вивів їх звідти. Турки атакували б, потім би вибачились перед американцями за вбитих.

Для Ердогана – це такий собі КримНаш”. Я вважаю, що Трамп правий, ми можемо прийти кудись,  допомогти, щоб не було геноциду, а далі то вже ваша справа. Зможете ви втриматись чи ні. Проте ми не можемо ціною життів американських військових постійно підтримувати мир на певній території.”

Відомо, що 7 жовтня цього року США почали виводити своїх військових із Сирії. У зв’язку з цим Трампа звинуватили у зраді курдів через те, що він «кинув їх напризволяще». Сам глава Білого дому заперечує це, наголошуючи, що США продовжують підтримувати курдів фінансово та постачають їм зброю.

22 жовтня президент РФ Володимир Путін і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган домовились про спільний контроль сирійсько-турецький кордон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *