Арена

Ціна питання – 1,5 мільярда: ПриватБанк програв суд компанії Коломойського

Касаційний адміністративний суд Верховного суду відмовився задовольнити касаційну скаргу ПриватБанку на рішення Центрального апеляційного господарського суду у розгляді суперечки з перевізником «ДніпроАвіа». Рішення Верховного суду опубліковано в Єдиному держреєстрі.

Верховний суд вирішив залишити в силі вердикт попередньої інстанції, грунтуючись на тому, що «сплата винагороди (комісії) в установленому спірним договором порядку і розмірі не відповідає вимогам розумності і справедливості», як було вирішено в липні в результаті судової суперечки за клопотанням ТОВ «Галтера» (власником якої є «ДніпроАвіа»). Тоді суд визнав недійсними умови кредитних договорів, укладених між ПриватБанком і «ДніпроАвіа» у 2011-2014 роках, в частині нарахування винагороди за користування позиками.

Зазначимо, Фонд державного майна наприкінці серпня 2009 року продав 94,5% акцій «ДніпроАвіа» компанії ТОВ «Галтера». Тепер авіакомпанією через «Галтеру» володіє група «Приват» бізнесмена Ігоря Коломойського.

27 травня 2019 року Центральний апеляційний господарський суд відмовився задовольнити апеляцію ПриватБанку на рішення Господарського суду Дніпропетровської области. Суд відмовився визнати 1,5 млрд гривень боргів «Дніпроавіа» перед ПриватБанком, який відмовив банку у визнанні його кредиторських вимог до «Дніпроавіа» на 1,5 млрд грн.

Керівник офісу президента Андрій Богдан на зустрічі з послами країн «Великої сімки» (США, Канада, Японія, Великобританія, Німеччина, Франція та Італія) заявив, що підстав для повернення ПриватБанку його колишнім власникам не існує.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *