Арена

Путін прагне зрозуміти, коли буде відповідь від України і чи буде

Депутат російської Державної Думи, голова шовіністичної партії “Родина” Олексій Журавльов побував на позиціях російсько-терористичних сил в Золотому Луганської області.

В МЗС України візит російського депутата в Золоте вважають провокацією.

Про це заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко передає Інтерфакс-Україна.

Міністр підкреслив, що МЗС підготує офіційну реакцію на цю ситуацію.

“Візит депутата парламенту Росії – це порушення всіх норм. Це наша територія, на яку він приїхав без дозволу”, – сказав Пристайко.

В той же час, народний депутат від фракції “Європейська солідарність” Ірина Геращенко зауважила, що готує запит щодо візиту Журавльова в Золоте в СБУ.

“Що це таке відбувається, що російські політики, які голосували за анексію Криму, розгулюють по вчорашніх позиціях нашої армії? Де СММ ОБСЄ? Де реакція МЗС на цю відверту провокацію? Ми для того розводили війська, щоб там, не криючись гуляли росіяни?”, – зазначила нардеп.

На одному з каналів експерт Микола Давидюк висловив думку, що такий візит російського політика, це звичайна практика Путіна, який “прощупує, до якої межі можна дійти, оскільки Росія завжди порушує свої угоди, аби зрозуміти, чи буде відповідь”, – вважає експерт.

Політолог Андрій Смолій впевнений, що бажання президента Зеленського зустрітися зі своїм російським колегою може призвести до отримання Донбасом особливого статусу й визнання виборів на тимчасово окупованих територіях Донецької й Луганської областей, а зустріч у “Нормандському форматі” може стати черговим провалом Зеленського й всієї України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *