Політвернісаж

Зеленський повторює тези Путіна

На виступ Володимира Зеленського під час Мюнхенської безпекової конференції з’являються перші реакції експертного середовища.

“Було кілька позитивних пасажів, зокрема, про те, що зі Штатами має бути багато нових проектів, а не лише постійна Санта Барбара з імпічментом. Так само й питання НАТО. Мовляв, скільки можна чекати запрошення…” – стверджує журналіст Віктор Шлінчак.

Але його відверто різонула фраза про те, що до проголошення незалежности ми з росіянами були одним народом зі «спільними сім‘ями». Це теза, яку багато років повторює Путін. Він не один раз розповідав, що такої нації як українці взагалі не існує, і Україна – це «недодержава». Бо є єдиний радянський народ. Тому щось українському президенту треба робити зі своїм «підсвідомим».

«І якщо минулого разу я хвалив відповіді на запитання, які ставились Зеленському, в сенсі логічної побудови речень, то цього разу все виглядало дивно – мова була кострубата і недорікувата. Сподіваюсь, перекладачі для західної аудиторії зміст вловлювали правильно, бо формулювання українською президенту далось якось важкувато. Може, не виспався?» – риторично запитує журналіст.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *