Візії

Одіозний міністр збирається притягнути журналістів до відповідальности

В Україні планують запровадити відповідальність журналістів за розповсюдження неправдивої або маніпулятивної інформації.

Про це заявив одіозний міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський на парламентських слуханнях про безпеку журналістів, що він (Бородянський) протягом багатьох років, очолюючи телеканал СТБ, випускав до етеру цілковито брехливу й маніпулятивну програму “Битва екстрасенсів”.

За його словами, у законодавство планують ввести поняття “маніпулювання суспільною думкою” та його критеріїв.

Бородянський наголосив, що за здійснення маніпулювання суспільною свідомістю та замовлення такого маніпулювання можуть запровадити як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

“Останнім часом у мене відбувається чимало дискусій щодо свободи слова і грані між її захистом та маніпуляціями. Так, ми розуміємо і знаємо, що ця грань дуже тонка, і я розумію, що надважливе завдання держави – вибудувати цей баланс між захистом свого інформаційного простору та захистом свободи слова. Саме тому захист журналістів та відповідальність за спотворення громадської думки — це нерозривні частини”, — сказав Бородянський.

Водночас він наголосив, що, передовсім завданням влади є забезпечити захист журналістів і гарантувати умови, за яких вони можуть чесно та професійно виконувати свою роботу.

Міністр також вважає, що має бути посилена відповідальність за оприлюднення даних журналістів. Відповідні зміни, за його словами, планують внести до законодавства.

Відомий тележурналіст Сергій Руденко відгукнувся на новації влади таким чином: “Корупціонерів посадили. Тепер черга – за журналістами. Головне – чи була маніпуляція, чи ні визначить наш чесний і справедливий суд. Правильно я розумію? Так і до законів 16 січня можна дійти. От нічого зеленських досвід януковичів не вчить”.

Як повідомляла онлайн-газета “ПолітАрена”, Телеканал “1+1” у серії телепередач розвінчав аферу навколо програми “Битва екстрасенсів”, яка виходила на каналі СТБ. Громадський діяч Микола Томенко звернув увагу на те, що висновок програми: українців легко обманути. “А не пробували запитати у гуманітарного міністра Зеленського (мова йде про міністра культури Володимира Бородянського. – Ред.), який керував у цей час СТБ, ЧИ ДІЙСНО ЛЕГКО ДУРИТИ УКРАЇНЦІВ? Між іншим, це не перший приклад каркаломної кар’єри й заробітчанства на ворожках і екстрасенсах”, – ставить запитання політик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *