Арена

Російські окупанти прихопили собі українські унітази

Командувач Військово-морськими силами Ігор Воронченко розповів, що українські судна, затримані в Керченській протоці в листопаді 2018 року, повертаються в Україну на буксирі, бо росіяни їх фактично “угробили”.

Про це розповів командувач ВМС Збройних сил України Ігор Воронченко в коментарі “4 каналу”.

“Відбувається буксирування, швидкість дуже маленька. Вони своїм ходом не йдуть, росіяни їх угробили. Познімали навіть плафони, розетки і унітази. Ми зараз покажемо всьому світу варварське ставлення росіян до всього”, – заявив він.

За словами Воронченка, прибуття українських суден до порту очікується приблизно о 16-й годині.

Щойно кораблі прибудуть, експерти ретельно оглядатимуть їх, аби з’ясувати, чи не вилучили окупанти обладнання та документацію. Їхні висновки, як заявили у МЗС, допоможуть сформувати докази проти Росії у арбітражному трибуналі, який відбудеться 21 листопада у Гаазі.

Нагадаємо, у неділю, 17 листопада, із акваторії “Генмола” в Керчі в анексованому Росією Криму у супроводі російської берегової охорони вивели три українські військові судна, захоплені рік тому, – катери “Бердянськ” і “Нікополь”, а також буксир “Яни Капу”.

25 листопада 2018 року в Керченській протоці російські військові обстріляли і захопили українські катери “Бердянськ” і “Нікополь” і буксир “Яни Капу” з екіпажами, які прямували з Одеси до Маріуполя. Троє українських моряків отримали поранення.

24 полоненим українцям пред’явили звинуваченняза ч.3 ст.322 КК Росії (незаконний перетин кордону). Вони провели в російському СІЗО 10 місяців. 7 вересня 2019 року моряків обміняли на проросійських терористів і представників п’ятої колони і повернули в Україну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *