Арена

Силовики ганьблять честь мундира

Політик Роман Безсмертний прокоментував скандал із друзями президента Володимира Зеленського.

“Що я думаю про зустріч нардепа-гумориста Юрія Корявченкова з силовиками Кривого Рогу? Таке питання мені сьогодні поставило кілька журналістів. Якщо коротко, то це фінал комедії, – відзначив Р. Безсмертний.

“Якого милого пересічний нардеп проводить нараду з силовиками? І якого… на неї приходять серйозні посадовці? Які функції обраного народом слуги? Готувати закони і їх ухвалювати! Чому, власне, “мундири” не послали… його до парламенту виконувати депутатську роботу? Де честь мундира?” – ставить риторичне запитання політик.

Як повідомляла онлайн-газета “ПолітАрена”, раніше вигнаний зі “Слуги народу” нардеп Антон Поляков опублікував запис розмови між депутатами його колишньої фракції і начальником поліції Кривого Рогу.

На тому аудіозаписі чоловік представився нардепом Юрієм Корявченковим (актор “Юзик” з “Кварталу 95”. – Ред.).

“Я хочу представити всіх, я Юрій Корявченков, я представник Зеленського в Кривому Розі і ми проводили вибори, перший тур і другий тур, парламентські. Це Юра Кисіль, він списочник, а я по 33 округу — це два райони, Центрально-міський і Металургійний. Володимир Захарченко, мажоритарник по 31 округу – це Північний район. Слава Медяник це Дніпропетровськ — це 27 округ. Він в Дніпропетровську, просто приїхав познайомитися і підтримати, напевно, і Володимира, і вас. Він в комітеті правоохоронних органів, Вова теж”, – заявил голос, схожий на нардепа Корявченкова.

Учасники розмови обговорюють, як встановлювати владу в регіоні. Зокрема, один із учасників розмови, голос якого схожий на Корявченкова, каже, що місто вже 10 років перебуває “під впливом однієї сили” – мера Юрія Вілкула та його соратників. За його словами, останні п’ять років “вклинився тут” Костянтин Усов, ексдепутат від БПП, нібито наближений до Юрія Луценка, через що йому “спускалося все з рук”.

Учасник розмови запитує, як бути з ним, після чого хтось із присутніх радить: “Нехай тобі хтось пред’явить пред’яву. Нехай тобі пред’яву прокуратура скине, ДБР… Роби це по моїй команді. А ми підтримаємо…”.

Суть розмови зводиться до того, що “слуги народу” особисто контролюватимуть, які справи і як повинна вести поліція.

При цьому депутати неодноразово повторюють, що “їхній дах тримає” особисто президент України, і тому наказують керівникам поліції тримати прямий зв’язок тільки з ними. Також у ході обговорення один з учасників підкреслює, що “ви в місті президента” і “у нас за спиною президент”.

“Ніхто нічого не скаже. Закрили цю шваль і все. Не потрібно нічого боятися…” – говорять учасники розмови.

Також відзначається і роль глави Державного бюро розслідувань Романа Труби.

“Якщо хтось із прокурорських буде заважати – ми будемо вносити ЄРД по них”, – говорять учасники розмови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *