Візії

Трубу прорвало, але не треба тішитися

Структуру, що й так уже працює на принципах дешевої кусючої зеленої шавки, мають передати в ручне управління Офісу президента. Там абсолютна дикість і правовий нігілізм.

В цьому переконує політолог і колишній нардеп Тарас Чорновіл.

«Але ви про це практично ніде нічого не побачите. Всі розказують виключно про те, що в законопроекті є поправка щодо переведення слідчих Майдану з групи Горбатюка до ДБР за спрощеною процедурою, – зауважує Т. Чорновіл. – І коли за закон у цілому проголосують лише слухняні слуги, а вся опозиція буде проти, то нам підсунуть картинку, що це опозиціонери не хочуть розслідувати злочини проти Майдану. Отака маніпуляція. Уже заявили, що закон не підтримають ЄС та Батьківщина. Голос Голосу, як і ОПЗЖ поки почути не зміг».

«До речі, появилися нові записи зі серії «Трубу прорвало». Усього цього вже достатньо для новітнього Вотергейту. І, як навмисно, права рука Труби Ігор Щербина попався на хабарі в 150 тис доларів. Схоже, що ця каналізаційна Труба стала токсичною навіть для Зеленського. Після проходження сьогоднішнього скандального закону Зеленський, думаю, невідкладно буде Трубу звільняти (цим проектом йому надане таке антиконституційне право). Але не треба тішитися. Колись страшного ката Ягоду теж звільнили та розстріляли. На зміну йому прийшов ще страшніший садист Єжов. Того теж пізніше розстріляли, але на його місце Сталін поставив найстрашнішого ката Берію. Саме таку логіку робить можливою новий законопроєкт», – зауважив політолог.

Тим часом Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №2116 про перезапуск Державного бюро розслідувань. За нього проголосували 250 депутатів.

У разі підписання законопроєкту президентом Державне бюро розслідувань стане не центральним органом виконавчої влади, який здійснює правоохоронну діяльність, а державним правоохоронним органом.

Буде скасовано колегіальний принцип управління в Бюро. Директор ДБР отримає повноваження одноосібного ухвалення рішень і нестиме цілковиту відповідальність за результати діяльності ДБР. Якщо вони будуть незадовільними, його можна буде зняти.

Повноваження нинішнього директора ДБР і його заступників буде припинено достроково. Упродовж п’яти днів мають призначити нового в.о. директора Бюро. Нового директора виберуть на конкурсі.

Цей законопроєкт також дозволяє перевести прокурорів і слідчих Генпрокуратури, які займалися справами Майдану, в ДБР без обов’язкового конкурсу. Поправку підтримали 334 народних депутати.

Нагадаємо, закон про створення Державного бюро розслідувань ухвалила Верховна Рада в листопаді 2015 року.
Директора Романа Трубу призначив президент Петро Порошенко в листопаді 2017 року. Його обрала конкурсна комісія, і Порошенко лише формалізував це рішення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *