Візії

Електорат буде в шоку: пенсії не підвищать, комуналка ростиме…

Експрес-аналіз ухваленого в першому читанні держбюджету-2020 зробив політолог Віктор Таран.

На думку експерта, бюджет – реалістичний: “42 мільярди доларів. Ріст ВВП трохи більше 3%. Нам із цим жити. Чуда не буде. Обіцяні Нью-Васюкі (закреслено) Нью-України з ростом 40% ВВП не буде”.

“В країні війна. В країни великий зовнішній борг. В країні криза. Тому бюджет-2020 – це реальна картина.., – вважає Віктор Таран. – Дякую МінФіну, який бився за кожну копійку проти «хатєлок» депів. Дякую Мінеко за реалістичні макропоказники…

Водночас, як не дивно, бюджет-2020 не реалістичний – податкова база ще рахується. Це не мої слова. Це слова Прем’єра Гончарука, які він сказав з трибуни… Співчуваю МінФіну та МінЕкономіки… Вам потрібно все переробляти на вимогу Слуг, які подали тисячі поправок. Поняття не маю, як ви справитесь. Але хочу вірити, що все у вас вийде.

Наслідки…
Електорат буде в шоку. Підвищення соцстандартів – на рівні інфляції. Освітяни отримають “дірку від бублика”, а не підвищення зарплат.

Пенсії не підвищать. Комуналка буде рости… Місцеве самоврядування чекає “бюджетна кастрація”. Благо, хоч армія отримає у повній мірі… Електорат ЗЕ буде злий. Наслідки не забаряться… Спостерігаємо”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *