Арена

Зеленський використовує справу Шеремета для дискредитації добровольчого руху – РОК

Активісти “Руху опору капітуляції” вважають, що влада використовує справу про вбивство Павла Шеремета для дискредитації добровольців і волонтерів.

Про це повідомляється на сторінці руху в Facebook.

“Зеленський використовує справу Шеремета для дискредитації добровольчого руху. Вимагаємо створення ТСК (тимчасової слідчої комісії – Ред.) у парламенті”, – сказано в зверненні.

Активісти вважають, що затримання ветеранів війни на Донбасі у справі вбивства Павла Шеремета є гострим питанням у гібридній війні з Росією.

“Складається враження, що маємо справу з політичним використанням справи Шеремета, щоб дискредитувати добровольчий рух і волонтерський рух, а також збити хвилю протестів, які тривають в Україні проти капітуляції”, – йдеться в заяві.

У русі заявляють, що заяви президента з приводу “затримання вбивць” є неприйнятними, оскільки в країні існує презумпція невинуватости.

“Вважаємо за необхідне залучити до процесу розслідування цієї справи парламент – потрібна ТСК для контролю за розслідуванням. Не можна допустити політизації цього процесу, результат розслідування і суду не повинен викликати в українського суспільства та міжнародної спільноти жодних сумнівів”, – наголошується в заяві.

На думку активістів, влада не має ніякого права політизувати цей процес для дискредитації ветеранського та волонтерського руху.

Напередодні стало відомо, що співробітники Національної поліції затримали фігурантів справи про вбивство в 2016 році громадянина РФ, журналіста Павла Шеремета.

У вбивстві журналіста Павла Шеремета підозрюються: медсестра Яна Дугарь, лікар та волонтер Юлія Кузьменко, музикант Андрій Антоненко та подружжя Інни й Владислава Грищенків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *