Арена

Джоан Роулінґ зазнає цькувань з боку прихильників трансґендерів

Письменниця Джоан Роулінґ викликала зливу обурення лівих активістів після того, як виступила на захист «трансфобки».

Історія почалася з того, що уряд Шотландії запропонував дозволити людям самостійно обирати собі офіційну стать, а працівниця британського аналітичного інституту «Центр глобального розвитку» Майя Форстейтер написала з цього приводу серію критичних твітів. Форстейтер заявила, що є тільки дві біологічні статі, і чоловік не може просто стати жінкою, тим більше, якщо він навіть не зробив собі пластичну операцію.

Через ці твіти роботодавець звільнив її за трансфобію. Форстейтер подала на нього в суд (адже вона висловлювала приватну думку), але суддя визнав, що слова Форстейтер «є несумісними з людською гідністю та фундаментальними правами інших людей» і можуть завдати трансґендерам «величезного болю». Тому, на думку суду, Форстейтер не мала права висловлювати такі думки й була звільнена справедливо.

Коли стало відомо про вирок, Джоан Роулінґ написала такий твіт:
«Одягайтеся як хочете.
Називайте себе як вам завгодно.
Спіть з будь-ким дорослим, який на це згоден.
Живіть щасливо в мирі та безпеці.
Але виганяти жінку з роботи за слова про те, що стать справді існує?»

Після цього на Роулінґ посипалися шишки: трансґендери та ліві активісти кажуть, що її твіт «розбив їм серце», обзивають її поганими словами й вимагають припинити «небезпечну трансфобну пропаганду» та зникнути з суспільного життя. Письменниця не дочекалася й однозначної підтримки від правих: деякі з них пишуть, що вона постраждала від розлюченого натовпу, який сама ж і допомагала створити. Роулінґ поки тримається, не стирає свій допис та ні перед ким не вибачається.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *