Арена

Донести голос Гонконга до українських громадян

Виставку про гонконзькі протести 2019-2020 та Революцію гідности “Free Hong Kong x Revolution of Dignity Exhibition” можна буде безкоштовно відвідати в Києві з 11 січня до 17 січня цього року за адресою Костянтинівська вулиця, 73.

Виставкові матеріали представлені англійською мовою.

Понад 5 років тому жителі України та Гонконгу стояли на передовій проти тиранії. Від Майдану Незалежности в Україні до Громадянської площі в Гонконзі, Євромайданська Революція та Парасольковий рух мали багато чого спільного. Через п’ять років Україна та Гонконг пішли різними шляхами. Поки Україна пережила реформацію після революції, Гонконг усе ще перебуває під тоталітарним правлінням, основні людські права і свободи все більше і більше пригнічуються. З середини 2019 року в Гонконзі тривають громадські протести. Мільйони людей вийшли на вулиці та взяли участь у мирних демонстраціях проти законопроекту, який дозволяє екстрадицію до материкового Китаю.

Сьогодні шляхи двох країн знову схрещуються. У боротьбі за демократію та свободу та проти тиранії ті, хто переживає подібні речі, повинні об’єднатися. Команда “Free Hong Kong” та “Revolution of Dignity Exhibition” спільно презентуватимуть виставку в Києві для оприявлення матеріалів обох рухів, шукаючи шляхи для обох народів. Гонконг, можливо, може запозичи досвід українців, а українській громаді, в свою чергу, пропонуємо подивитися, як рух, який розпочався в Києві у 2014 році, впливає на світ сьогодні.

Команда “Free Hong Kong” – це група патріотичних громадян, які бажають донести голос Гонконгу до різних куточків світу, висловлюючи рішучість боротися за демократію та краще майбутнє для свого рідного краю. Після Кельна, Веймара та Берліна в Німеччині гастрольна виставка прямує до Києва. Виставка надасть детальну інформацію про те, як законопроект про екстрадицію вплинув на верховенство закону в Гонконзі, а також про значні події та те, що відбувалося у Гонконзі за час протестів. За допомогою VR-технологій та відеозаписів глядачі зможуть занурюватись у бурхливу атмосферу, що панує у місті. Поряд із фотоматеріалами виставки «Революція гідности», що була представлена в Лондоні та Оксфорді у 2018 році, виставку збагатили додаткові матеріали i про Євромайдан, і про рух, що триває в Гонконзі. Завдяки цій події організатори сподіваються полегшити дискурс між Україною та Гонконгом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *