Арена

Справою розгону Майдану займаються нові прокурори

Сьогодні у Шевченківському суді міста Києва  слухали справу щодо ексспівробітників київського “Беркута” у справі про розгін Майдану в ніч на 30 листопада 2013 року.

Обвинувачувані – колишні заступники командира київського полку міліції спеціального призначення “Беркут” Олег Мариненко, Андрій Дядюк, Микола Тягнирядно, а також командири рот Юрій Шевченко і Євгеній Антонов.

Як повідомляє кореспондент ЛБ з місця подій, у справу призначили нових прокурорів – Марину Карпенко та Володимира Гриньківа. Вони продовжили заявляти матеріали щодо потерпілих, які необхідно було долучити до справи. Йшлося про медичні документи, що свідчать про отримання травм та ушкоджень потерпілими.

Сторона захисту заявила, що документи отримані нібито незаконним способом. За словами адвоката Смехнова, також з документів незрозуміло, де, коли і за яких обставин були завдані пошкодження, і потерпілі нібито зверталися з “побутовими травмами”.

На думку прокурорів, всі докази були зібрані в рамках КПК і є обґрунтованими.

“Саме питання про неприпустимість якихось доказів голослівне, ми тільки долучаємо документи, а не вивчаємо зміст доказів”, – зауважила прокурор Марина Карпенко.

Судді Карпенко та Гриньків висловили протест проти клопотання адвоката. Однак суддя Віталій Циктич долучив до справи і клопотання, і матеріали потерпілих, і повідомив, що висновки про них робитиме в нарадчій кімнаті (у фіналі всього процесу перед ухваленням рішення, – авт.)

Адвокат потерпілих Марина Ліліченко прокоментувала заяви захисту про “побутові травми” потерпілих.

“У часи Майдану дуже багато людей зверталися з нібито “побутовими травмами”, якщо це не вогнепальне поранення. Люди боялися, що якщо вони зізнаються, їх затримають або покарають, і такі випадки були”, – пояснила Ліліченко.

Під час засідання встигли долучити матеріали щодо 5 потерпілих. У справі їх понад 150, за одне засідання встигають долучити матеріали щодо 5-7 потерпілих.

Наступне засідання суддя призначив на 10 березня, і далі – по два засідання на місяць, тривалістю 1,5 години.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *