Арена

Мережу Zara викрили в послідовній сегрегації українців

Торговельна мережа Zara відповіла покупцеві з Києва, який цікавився, чому сайт компанії zarahome.com не дає можливості робити покупки з території Україні державною мовою. У Zara повідомили клієнту, що мережа спілкується з українцями виключно російською та англійською мовами. Відповідний лист є у розпорядженні «Главкома».

У компанії Zara, що продає в Україні одяг, домашній текстиль і предмети для дому підтверджують, що українська мова на їхньому сайті zarahome.com недоступна.

У відділі обслуговування клієнтів компанії поінформували, що «для Вашої країни передбачені лише російська та англійська мови».

Цікавий факт, на запит, спрямований у компанію з України, відповідь була відіслана з електронної пошти info.RUS@…, що, швидше за все, свідчить, що українськими клієнтами компанія опікується з регіонального офісу у Москві.

Нагадаємо, Zara — флагманська торговельна мережа групи компаній Inditex Group, що належить іспанському магнату Амансіо Ортега, який також володіє такими брендами, як Massimo Dutti, Pull and Bear, Oysho, Uterqüe, Stradivarius та Bershka.

Як повідомлялося, від сьогодні, 16 січня 2020 року, вся реклама в Україні має бути державною мовою.

Нагадаємо, 16 липня 2019 року в Україні набув чинності закон про мову.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *