Арена

Соратник Джуліані стверджує, що Трамп шантажував Зеленського

В травні 2019 року Володимиру Зеленському був поставлений ультиматум про те, що на його інавгурації не буде присутній жоден американський високопосадовець, а вся американська допомога буде припинена, в разі, якщо не буде розпочато розслідування справи Джо Байдена.

Як повідомляє Associated Press, про це у телевізійному інтерв’ю MSNBC сказав  Лев Парнас, соратник Руді Джуліані.

Наступного дня після того, як Парнас заявив, що він передав послання, Держдеп оголосив, що віцепрезидент Майк Пенс не буде присутній на інавгурації президента України Володимира Зеленського.

Парнас стверджує, що Трамп наказав Пенсу триматися подалі на прохання Джуліані, щоб послати чіткий сигнал новій українській владі про те, що вони повинні серйозно поставитися до вимоги розслідування щодо Байдена.

За словами Парнаса, всі його контакти з командою Зеленського велися за вказівкою Джуліані, який розповідав Трампу детально про ці розмови.

“Президент Трамп точно знав, що відбувається. Він знав про всі мої пересування. Я б нічого не зробив без згоди Руді Джуліані або президента” – зазначив він.

В разі доведення того, що такі твердження мали місце, буде підірвано ключовий аргумент захисту президента, що замороження життєво важливої військової допомоги Україні минулого літа не було quid pro quo (послуга за послугу) для розслідувань щодо Байдена, тому що Зеленський не знав, що гроші були затримані.

Джуліані назвав заяви Парнаса “сумними”.

“Мені шкода його. Я думав, він благородна людина. Але я помилився” – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *