Візії

Як, не піднімаючи тарифу, влада підвищила ціну на газ

Ні, що не кажіть, а нинішні молоді чиновники башковитіші від усіх попєрєдніків. Що там Роттердами й Дюсельдорфи? У нинішніх світлих головах такі схеми народжуються, що всі ми не раз охнемо.

Журналістка Надія Зелінська в своєму блозі розповіла про обіцяне Зе!командою зниження тарифів:

“Ось першу, так би мовити, пробну схему вже отримали – квитанцію на транспортування газу.

Здавлося б, чого хвилюватися? З загального тарифу на газ просто виділили грошовий покажчик транспортування. Виділить то виділили,та як!!! Обрахували не гамузом, а для кожного споживача окремо: взяли спожитий ним обсяг газу за рік, придумали коефіцієнт, помножили на ціну транспортування.

Не скажеш, що у цих розрахунках сам чорт ногу зламає. Усе прозоро. Можете самі перерахувати. Тільки якщо намальовані у квитанції суми перевести у кубометри, то виходить, що відтепер кожен з нас мусить додатково сплачувати ще за 20-30 кубометрів газу. Щомісяця. Навіть, якщо поїхав у відпустку чи ше кудись і не використав ні граминки, як кажуть на Житомирщині, газу.

Кричіть тепер –пробі!-, мовляв, самітні бабці за літні місяці й десяти кубометрів не використовують. А платити мусять і влітку за 20 чи 30 кубів плюс ще й за ті використані мізерні 5 чи 7 кубів. Така собі ось схемка.

А тепер сідайте кожен і підрахуйте справжню ціну січневого газу. У мене. наприклад, виходить 11 гривень.

Отак! Офіційно тариф не піднімали, навіть знизили у порівнянні з порошенківськими тарифами, а насправді общипують люд, як курей перед бульйоном. Так і хочеться повторити вслід за Міловановим: “Ми — дебіли!”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *